• 1403/12/22 - 10:43
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 22
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • /Zhj
خبرگزاری ایسنا- پایگاه خبری مردم نو- خبرگزاری فارس

بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه های بر خط- 22 اسفند

خبرگزاری ایسنا

یک کارشناس تغذیه:

زولبیا و بامیه باید با احتیاط مصرف شوند

ایسنا/زنجان کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف مکرر زولبیا و بامیه می‌تواند منجر به عادت‌های غذایی نادرست شود و افراد را به سمت مصرف بیشتر غذاهای شیرین و چرب سوق دهد، افزود: اگرچه زولبیا و بامیه جزو سنت‌های افطار در ماه رمضان هستند، ولی بهتر است به میزان معقول و با احتیاط مصرف شوند و در کنار آن‌ها باید از مواد غذایی سالم‌تر نیز استفاده کرد.

 

جواد نیک‌آموز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تغذیه مناسب در ماه رمضان می‌تواند به حفظ سلامتی و انرژی در طول روزه‌داری کمک کند.

وی اصول تغذیه در ماه رمضان را افطار متعادل و سحری مناسب عنوان کرد و افزود: وعده سحری باید حاوی غذاهای غنی از فیبر باشد از جمله مصرف غذاهایی مانند نان‌های سبوس‌دار، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به احساس سیری طولانی‌تر کمک کند.

او تصریح کرد: منابع پروتئینی مانند تخم‌مرغ، لبنیات، گوشت و ماهی را مصرف کنید تا انرژی شما در طول روز حفظ شود، مصرف چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو و مغزها می‌تواند مفید باشد. در افطار متعادل نیز شروع افطار بهتر است با آب یا مایعات گرم مانند چای یا سوپ باشد که می‌تواند به هیدراته کردن بدن کمک کند.

این کارشناس بیان کرد: در وعده افطار ابتدا از غذاهای سبک مانند خرما، میوه و سوپ استفاده کنید و سپس به سراغ وعده‌های اصلی بروید. سعی کنید از همه گروه‌های غذایی (کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها و ویتامین‌ها) استفاده کنید و در فاصله بین افطار تا سحر، به مقدار کافی آب بنوشید تا بدن شما هیدراته بماند.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: در وعده افطار از خوردن نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار اجتناب کنید، این نوشیدنی‌ها ممکن است باعث افزایش تشنگی شوند. همچنین مصرف شیرینی‌ها و غذاهای سرخ‌شده را کاهش دهید و به جای آن‌ها از میوه‌ها و آجیل‌های سالم استفاده کنید.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود از روش‌های پخت سالم مانند بخارپز، کبابی یا پخت در فر استفاده کنید. انجام فعالیت‌های بدنی سبک مانند پیاده‌روی بعد از افطار می‌تواند به حفظ سلامتی کمک کند. سعی کنید خواب کافی داشته باشید و ساعات خواب را تنظیم کنید تا انرژی لازم برای روزه‌داری را داشته باشید. از پرخوری در وعده‌های افطار و سحر خودداری کنید و به آرامی غذا بخورید تا احساس سیری به موقع ایجاد شود.

این کارشناس گفت: مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان، اگر چه لذت‌بخش و سنتی است، اما می‌تواند معایب و نکات منفی نیز داشته باشد، از جمله کالری بالا، زولبیا و بامیه معمولاً سرخ شده و در شربت شیرین غوطه‌ور می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که کالری آن‌ها بسیار بالا باشد و مصرف زیاد آن‌ها ممکن است به افزایش وزن منجر شود. شربت زولبیا و بامیه حاوی مقدار زیادی قند است. مصرف بیش از حد قند می‌تواند به مشکلاتی مانند افزایش قند خون، دیابت و مشکلات قلبی منجر شود. همچنین سرخ کردن این شیرینی‌ها در روغن داغ باعث افزایش محتوای چربی آن‌ها می‌شود. مصرف چربی‌های اشباع شده به میزان زیاد می‌تواند به مشکلات قلبی و عروقی منجر شود.

او یادآور شد: مصرف زیاد شیرینی‌ها ممکن است باعث ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ، دل‌درد و سوءهاضمه شود، بویژه پس از روزه‌داری. زولبیا و بامیه عمدتاً حاوی کربوهیدرات‌های ساده هستند و به تنهایی نمی‌توانند نیازهای غذایی بدن را تأمین کنند. برای داشتن یک افطار سالم‌تر، بهتر است این شیرینی‌ها را با مواد غذایی مغذی‌تر ترکیب کرد.

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: با رعایت این اصول می‌توانید یک ماه رمضان سالم و پربار داشته باشید و از فواید روزه‌داری بهره‌مند شوید.

 

22 اسفند 1403

کد خبر 1403122215586:

https://www.isna.ir/news/1403122215586/

 

پایگاه خبری مردم نو

مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی حساس نظارت می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر نظارت ویژه بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی حساس، گفت: اجرای دقیق دستورالعمل‌های سلامت نوروزی و بازدیدهای سرزده و برنامه‌ریزی شده در بازه‌های زمانی مشخص، به طور جدی انجام شود.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر نظارت ویژه بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی حساس، گفت: اجرای دقیق دستورالعمل‌های سلامت نوروزی و بازدیدهای سرزده و برنامه‌ریزی شده در بازه‌های زمانی مشخص، به طور جدی انجام شود.
به گزارش مردم‌نو، دکتر سعید سرداری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جلسه هماهنگی برنامه مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و طرح سلامت نوروزی در سالن اجتماعات معاونت بهداشت، اظهار کرد: این بازدیدهای نظارتی با همکاری نهادهای مرتبط، جهت ارتقای کیفیت اجرای برنامه‌ها در اولویت قرار گیرد.

در این جلسه که در سالن اجتماعات معاونت بهداشت برگزار شد، دکتر صائینی، معاون بهداشت دانشگاه و کارشناسان مسئول بهداشت محیط استان و شهرستان‌ها نیز حضور داشتند.

گفتنی است: این اقدامات نظارتی به منظور حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از مخاطرات بهداشتی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان پیش‌بینی شده است.

 

22 اسفند 1403

http://mardomenoonline.ir/

 

 

خبرگزاری فارس

آمادگی اورژانس زنجان برای چهارشنبه آخر سال

رئیس اورژانس استان زنجان از آمادگی نیروهای اورژانس برای چهارشنبه آخر سال خبر داد و گفت: دراین‌رابطه همه امکانات به کار گرفته خواهد شد.

 

ابراهیم خسروشاهی، رئیس اورژانس استان زنجان، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان، از آمادگی کامل این سازمان برای پوشش حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال و ایام نوروز خبر داد.رئیس اورژانس استان زنجان اظهار کرد: اورژانس استان زنجان با تمام قوا و طبق استانداردهای موجود، برای چهارشنبه آخر سال و ایام نوروز در آماده‌باش کامل است.وی با بیان اینکه ۶۲ پایگاه شهری و جاده‌ای به همراه یک پایگاه اورژانس هوایی در حالت آماده‌باش قرار دارند، افزود: به‌تمامی نیروها اعلام آماده‌باش شده، کارکنان خارج از شیفت نیز در صورت نیاز، موظف به همکاری هستند، ،ضمن اینکه اتوبوس آمبولانس در عوارضی زنجان-تبریز و پایگاه پزشکی سهند مستقر شده و در صورت وقوع حوادث با تعداد مصدومین بالا، اعزام و امدادرسانی خواهند کرد، همچنین دودستگاه موتورلانس نیز باتوجه‌به ترافیک هسته مرکزی شهر، در آن محدوده فعالیت خواهند داشت.خسروشاهی با اشاره به استقرار ۶ دستگاه آمبولانس به‌صورت سیار در نقاط مختلف شهر زنجان و هفت‌دستگاه در شهرستان‌ها تصریح کرد: هماهنگی‌های لازم با تمامی بیمارستان‌ها به‌صورتدرون‌بخشیی و برون‌بخشی انجام شده تا در آن روز در آماده‌باش کامل باشند و به مصدومین چهارشنبه آخر سال خدمات ارائه دهند، همچنین هماهنگی‌هایی با سایر ادارات از جمله نیروی انتظامی، شهرداری و ادارات بحران انجام شده تا تعامل و همکاری لازم برای مدیریت حوادث و امدادرسانی به مصدومین احتمالی به نحو احسن صورت گیرد.

رئیس اورژانس استان زنجان با تاکید بر اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی، بیان داشت: از اول اسفندماه، آموزش و فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها، فضای مجازی، صدا و سیما و حتی در برخی مدارس به صورت حضوری آغاز شده است و هدف از این آموزش‌ها، آشنایی گروه‌های پرخطر به ویژه نوجوانان با حوادث و خطرات چهارشنبه آخر سال، نحوه امدادخواهی و تماس با اورژانس ۱۱۵ و همچنین آموزش کمک‌های اولیه و اقدامات اولیه در برخورد با مصدومین دچار سوختگی و آسیب‌های ناشی از چهارشنبه آخر سال است.وی با اشاره به برگزاری دوره‌های بازآموزی برای کارکنان اورژانس از بهمن‌ماه، ادامه داد: هفته آینده بنرهایی با موضوع چهارشنبه آخر سال در سطح شهر نصب خواهد شد و انیمیشن‌های آموزشی، پوسترها و بروشورهایی نیز با موضوع چهارشنبه آخر سال از طریق مدارس و فضای مجازی در اختیار دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت.خسروشاهی با تاکید بر نقش مهم والدین در نظارت بر رفتار فرزندان در این ایام، توصیه کرد: "با توجه به اینکه بیشترین رنج سنی مصدومین در سال‌های گذشته ۱۵ تا ۲۵ سال بوده است، والدین باید در این ایام بیشتر دقت کنند، نظارت خود را افزایش دهند و در برگزاری مراسم و حتی خرید وسایل کم‌خطر نیز کنار فرزندانشان باشند. انجام ندادن کارهای پرخطر و موارد نامتعارف نیز از دیگر توصیه‌های ما به شهروندان است.

رئیس اورژانس استان زنجان، با اشاره به آمادگی این سازمان برای چهارشنبه آخر سال، به شهروندان توصیه کرد، از استفاده از مواد خطرناک و غیرمجاز مانند لاستیک، آمپول و اسپری خودداری کنند.وی با تأکید بر اینکه اورژانس علاوه بر حوادث چهارشنبه آخر سال، وظیفه امدادرسانی به سایر بیماران از جمله بیماران تنفسی، قلبی، مادران باردار، دیابتی و فشارخون را نیز بر عهده دارد، از مردم خواست تنها در موارد اورژانسی با این سازمان تماس بگیرند و خطوط را اشغال نکنند.خسروشاهی همچنین با اشاره به مشکلاتی که روشن‌کردن آتش به‌صورت حجیم در معابر و خیابان‌ها برای امدادرسانی ایجاد می‌کند، از شهروندان خواست در این زمینه نیز با اورژانس همکاری کنند.

 

22 اسفند 1403

https://farsnews.ir/S_mohammdi/

 

  • گروه خبری : رسانه های بر خط 1403
  • کد خبر : 1385
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید